Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2013 11:18 - Добре е да гласувате, та после да не се псувате...
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 5696 Коментари: 18 Гласове:
7

Последна промяна: 12.05.2013 17:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     Няма по-глупаво нещо от това да оставяме някой друг да избира и решава вместо нас, защото така се превръщаме в марионетки.
     Затова нека всички да гласуваме, за да не стане така, че овцете да победят и изядат хората.  Тоест нека не позволяваме на партии като БСП и ДПС с дресираните си стада да наложат мнението си върху разумните, осъзнати, добронамерени, перспективни и съзидателни българи, които милеят повече за България, отколкото за Русия и нейните геополитически интереси.
     Всеки грамотен човек знае, че най-трудно се управлява както бизнес, така и държава по време на световна икономическа криза, когато всичко е максимално свито. През време на прехода десните доказаха, че могат да управляват  добре по време на кризи и да стабилизират държавата, за разлика от левите, които доказаха, че могат да създават единствено кризи, зависимости, дестабилизация и компроматни войни срещу по-можещите от тях.
     ГЕРБ може да са мутри, може да са всякакви, но успяха да свършат доста полезна работа за държавата ни въпреки кризата. Успяха да запазят стабилитета, без да увеличават външния дълг, да намалят източването на ДДС, да обвържат всички търговски обекти с НАП, за да предотвратят данъчните измами, да изградят значителна инфраструктура, да намалят незаконната сеч, да спрат губещи и опасни за България проекти като АЕЦ Белене и петролопровода Бургас - Александруполис, разсекретиха и внесоха в прокуратурата неизгодните договори, сключени от предишни правителства и ощетяващи националните интереси, върнаха доверието на европейските институции и осигуриха финансова инжекция за българската икономика... Няма да изброявам повече, защото и това е достатъчно, особено в разгара на световна криза, в която цели икономики буквално се сриват.
     Макар и мутри, според мен тези хора свършиха доста трудна и неблагодарна работа за България и имаха доблестта да подадат оставка, когато улицата им я поиска, понесоха стоически цялата помия, която засегнатите от тях недобросъвестни политици, подкрепяни от енергомафията и алчни олигарси изсипаха върху тях... Тези хора доказаха, че могат да работят за националния интерес и за България. Доказаха, че са по-достойни от БСП, ДПС и другите жадни за власт помияри, които бленуват само за присвояване и съсипване на България, за да са удобни на кукловодите им от Русия и Турция.
     Това са причините, поради които аз реших да си дам гласа за мутрите от ГЕРБ, вместо за бълващите всевъзможни лъжи и гадости срещу тях техни противници с неосъществимите предизборни обещания...   




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. batogo - !!!:)))
12.05.2013 11:41
Култура и добри обноски! Благодаря!
цитирай
2. idealist - Единственото,
12.05.2013 12:09
което направиха твоите любимци от ГЕРБ е да съсипят България и българите! Откраднаха 30-40% от парите, с които "градяха". Не вдигаха пенсии, детски и заплати, защото от тези пари не може да се краде!
Гласувайте, българи - днес ще изгоним мутрите от ГЕРБ от властта!
цитирай
3. merlin68 - Приятелю,
12.05.2013 13:25
това което си написал е в противоречие със закона, който забранява политическа агитация в деня на изборите. Затова, ако наистина милееш за България и демокрацията, би следвало, и да уважаваш действащите в страната закони. С тази публикация ти обаче ги нарушаваш, ако си го направил от незнание, поправи грешката и изтрий постинга, ако го правиш съзнателно... е тогава ти си решаваш.
Аз мога само да кажа, че и когато съм гласува, и когато не съм гласувал, след това все съм псувал. Не съм псувал обаче себе си заради гласуване или негласуване, а тези които обезсмислят избора ми като ми предоставят право да избирам между негодници и мошеници.
Твърдението ти, че ДПС милеят за интересите на Русия, считам за глупаво.
Твърдението, че ГЕРБ, са мутри, но работят за просперитета на България, считам за още по-глупаво.
Твърдението, че левите били еди какви си, а десните пък съвсем други, считам за наивно (или може би престорено наивно), защото в България, леви са всички в опозиция, а десни всички когато вземат властта.
Поставянето на груби епитети върху големи групи от хора привърженици на различни партии, считам за проява на лошо възпитание, както и за тоталитарно налагане на собствената гледна точка по извънредно груб начин.
Но най-важното както по-горе казах е, че нарушаваш закона. Ако онзи ден бе публикувал постинга, нямаше да има такъв проблем, днес обаче той е налице. Не се връзва с добрите намерения които декларираш:)
цитирай
4. travell - :)
12.05.2013 14:25
Хм... Ти си прав за себе си. По-добре сам да си правиш грешка, отколкото да оставиш някой друг да я прави вместо теб. Та в този смисъл нека се гласува :)
цитирай
5. batogo - !!!:))) Към Мерлин 68...
12.05.2013 14:54
Не правя агитация, а си аргументирам избора. Мое право е да обявя публично своя аргументиран избор, без да ангажирам никого да се съгласява с мен.
БСП милеят за интересите на Русия, а ДПС милеят за интересите на Турция. Нито една от двете не милее за интересите на България. Това съм казал, а че ти си разбрал друго не е мой проблем. Чети по-внимателно...
Тоталитарно налагане на гледна точка е когато заплашваш или изнудваш, както правеха БКП - БСП през тоталитарно време, а и сега, чрез създаването и ескалирането на напрежението точно преди изборите... Нещо май мериш с двоен аршин, а?! Ако не бяха продължили мръсната си кампания и по време на деня за размисъл, нямаше въобще да се сетя да пиша постинг в деня на изборите, но твоите хора от лево се оляха, затова го написах. Трябва да има баланс и справедливост!

Към Травел: Предпочитам да плащам за собствените си грешки, отколкото за чуждите...
цитирай
6. merlin68 - batogo,
12.05.2013 20:13
аз хора в ляво и дясно нямам, имам приятели с различна политическа ориентация, и тя по никакъв начин не влияе на отношенията ни, защото човешките взаимоотношения нямат нищо общо с политиката. Ако трябва да ти споделя и моята политическа пристрастност, то аз съм от партията на класика Алеко Константинов, който казва, че всичките са маскари. И знаеш ли какво означава класик? Класик е човек писал нещо преди век, което продължава да е актуално днес е ще бъде актуално и след век. Днес ние можем да видим целият гении на Алеко в пълния му блясък.
Крадци, негодници и гъзоблизци се надпреварват кой да ръфа народният кокал. Тия хора си създадоха и агитки от такива като теб, едните реват и псуват, другите също, и всичките все патриоти и все в името на народа, ама на народа търпението може да е голямо, но не е безкрайно.
Седнал си днес, пишеш глупости и нарушаваш закона - обаче си имаш основателна причина, на правата страна си. А правата страна както знаем никакъв закон не може да я спре, днес с приказки нарушаваме закона, утре с юмруци, в други ден с оръжие. Може да сме мутри, ама работим за България:)))
Боже, не ми се занимава с простотии, иначе има още много какво да ти кажа по въпроса.

цитирай
7. batogo - !!!:))) Към Мерлин 68...
12.05.2013 21:53
Умният човек уважава мнението на опонента си и не го обижда, защото знае, че всяко мнение е субективно. Не съм използвал спрямо теб никакви обидни квалификации, въпреки че с много неща не съм бил съгласен с теб...
цитирай
8. merlin68 - Умният човек уважава мнението на ...
12.05.2013 22:53
batogo написа:
Умният човек уважава мнението на опонента си и не го обижда, защото знае, че всяко мнение е субективно. Не съм използвал спрямо теб никакви обидни квалификации, въпреки че с много неща не съм бил съгласен с теб...


Ако си останал с впечатление, че те обиждам значи не си ме разбрал:) Като казвам, че не ми се занимава с простотии, въобще нямам предвид теб, а това, че считам влизането ми в подобен спор за простотия, аз не съм фен и фенското поведение ми е чуждо. Гледах по малко как върви кампанията и знаеш ли какво ще ти кажа. Такава простотия и ожесточеност нямаше дори през 1990 година и знаеш ли защо. Защото ако ГЕРБ не управляват отново, то шанса из между тях да са първите влезли в затвора политици е много голям. Не ме разбирай грешно, това не е защото те бяха най-крадливи от всички останали, а защото се опитаха да изместят всичките други партии-крадци и само те да се гушат, понтарям да се гушат, а не да спрат кражбите на ползу рода. Затова отмъщението на останалата паплач като дойде на власт ще е страшно.
цитирай
9. batogo - !!!:))) Към Мерлин 68...
13.05.2013 08:43
Перфектно си охарактеризирал ситуацията, приятел... Според мен обаче всеки трябва да си плати за своите действия и бездействия, не един да плати цялата сметка, а останалите да се измъкнат безнаказано, като го натопят. Мисля, че е справедливо кой каквото е дробил, да си го изяде, тоест всеки да си плати неговата сметка, да си получи заслуженото, защото иначе крадците, които са се разминали с възмездието заживяват със самочувствие на хора, стоящи над закона и стават нагли. Предполагам ще се съгласиш, че за да станем нормална държава, никой не трябва да се чувства над закона, иначе наглостта на политическата класа ще расте, а ние ще страдаме...
цитирай
10. ivan062 - Към Мерлин 68
13.05.2013 10:58
Много точно и правилно!
цитирай
11. merlin68 - batogo,
13.05.2013 12:15
всеки трябва да си плати, обаче в историята от незапомнени времена върви един мотив. Големите грешки, зверства, предателства и грабежи се извършват от малки управляващи "елити", а голямата цена се заплаща от народите им. Изключения в историята на това правило има много малко. Така наречената демокрация е въвела и така наречената цена която политиците плащат за грешките си - "политическа отговорност":)))) Това понятие има следното измерение - след като си крал, рушил и унищожавал държавността в продължение на 4 години, понасяш си цялата политическа отговорност и излизаш в опозиция. Да си в опозиция означава, че си отбит от основната тръба чрез която се изсмуква народната кръвчица и си пратен в някое по-тъничко разклонение на кражбопровода, където да цоцаш значително по-малко от колкото си свикнал докато си бил на власт - страшно нещо е това политическата отговорност! Та твоите приятели от ГЕРБ дето абещаваха (както всички преди тях) да затворят кражбопровода, всъщност затвориха само отклоненията му. Така лишиха до голяма степен колегите си изтърпяващи наказанието "политическа отговорност" от демократичното им право на макар и по-тънка струйка народна кръв. С други думи казано ГЕРБ са първата партия в новата ни демократична история, която се прояви като гарван опитващ се да изкълве окото на друг гарван. Това нали се сещаш, че другите гарвани няма да им простят:) Затова и изборната битка беше необичайно жестока. Очертава се скоро обаче една съвсем друга битка и там ще се плати истинската цена за цялото ни демократично безумство - ние ще платим както обикновено, но цената може да се окаже непосилна за народа ни. Бог да пази България!
цитирай
12. batogo - !!!:))) Мерлин 68, моите уважения към твоята интелигентност!
13.05.2013 12:55
Съгласен съм напълно с твоя анализ... А с това, че се опитаха да променят статуквото като изкълват очите на другите гарвани ГЕРБ ми станаха симпатични, защото за това се иска смелост... :))) Жалкото е, че крайният платец винаги е народа и цялата тежест на мизерията я носи той... Но Бог е милостив и ще опази България и нашия народ, който дълбоко в себе си е достоен!
цитирай
13. danailvdimitrov - много хубаво мото
13.05.2013 13:34
само за българи!
цитирай
14. ok3223 - Видях как ...
14.05.2013 14:04
си се разписал в блога ми.
Рекох да видя кой е този гербер, който се е изхрачи и видях, за мое удовлетворение, че си клонингче на простака-мафиот, и нашенски Буда, Боко Тиквата.
А като прочетох, как мутрите от ГРОБ начело с главния гробар Боко геройски се сражавали с нашенската мафия, даже са и надвили едва ли не.
Ми стана ясно, че си за клиника, а аз не съм лекар и не лекувам от малоумие.
На темата. Мерси за критиката.
Сега зо твоите стихове. Много са слаби.
Говоря са художествената им стойност, а и като техника са слаби.
Бъди здрав: ок
цитирай
15. batogo - !!!:))) Към ок3223...
16.05.2013 10:20
Тъпака винаги се мисли за много умен и обича да раздава оценки, защото не може да осъзнае собствената си глупост... И ти бъди здрав...
цитирай
16. zabylgarite - е
19.05.2013 20:12
гласувахме

цитирай
17. kordon - от kordon до batogo
26.05.2013 19:02
Коментар със закъснение.
Мисля, че много точно сте описали ситуацията в българското общество и алтернативите, стоящи пред него. Споделям мнението Ви, че макар ГЕРБ да не са безгрешни, те са по-малкото зло в сравнение с руските слуги и ченгетата на ДС от БСП и ДПС. Огромна част от прегрешенията, които бяха приписани на ГЕРБ, всъщност бяха или силно преувеличени, или напълно измислени, или следствие от вредителската политика именно на комунистите и турците в предишните управления. Съгласен съм, че е глупаво да не се гласува, т. е. да се отказваме от правото си на избор, който решава не само собствената ни съдба, а и тази на цяла България.
Всъщност мога да кажа без преувеличение, че споделям напълно всички Ваши изводи в горната статия и Ви поздравявам за нея!
Бъдете здрав!
Виктор Кордон
цитирай
18. batogo - Благодаря, Кордон!
04.06.2013 08:59
Радвам се, че все повече хора работят за истината... Стремежът към нея е двигателя на живота. Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1775706
Постинги: 652
Коментари: 4524
Гласове: 41525
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031